Prima pagina

Guvernul discuta construirea celui de-al treilea aeroport din Capitala

20.08.2008, 12:17 14

Executivul ar putea aproba astazi construirea unui nou aeroport in zona municipiului Bucuresti, actul normativ fiind inclus pe agenda sedintei de guvern.

Documentul nu va preciza locatia noului aeroport, aceasta, precum si modul de finantare urmand sa faca obiectul unor studii specifice ulterioare.

Printre zonele nominalizate pana in prezent de autoritati s-au numarat comuna Berceni si comuna Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu.

Potrivit proiectului de hotarare elaborat de Ministerul Transporturilor, principalul motiv pentru care este nevoie de un nou aeroport il reprezinta cresterea traficului si limitarea posibilitatilor de extindere si de absorbtie a celor existente (Aeroportul International Henri Coanda si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu).

"Din analizele si previziunile de trafic efectuate, rezulta ca, pentru tara noastra, in perioada 2008-2014 urmeaza sa se inregistreze o crestere medie anuala a traficului aeroportuar de 6,9%, cu o rata de crestere sensibil mai mare in zona municipiului Bucuresti", se arata in proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO