Prima pagina

Horia Simu controleaza 64% din compania de constructii CCCF

Horia Simu controleaza 64% din compania de constructii CCCF
30.07.2008, 18:35 196

Compania de Constructii si Cai Ferate (CCCF) Bucuresti, una dintre cele mai importante companii de constructii inainte de '89, a fost preluata de omul de afaceri Horia Simu, presedintele producatorului de cupru Cuprom, in urma unei majorari de capital de circa 50 mil. lei (13,7 mil. euro), pana la 110,7 milioane lei.
Majorarea a fost realizata prin intermediul firmei Wagma Holdings, o firma inregistrata in Cipru, care controleaza in prezent 64,06% din actiunile CCCF, iar Asociatia Salariatilor detine restul de 35,94% din titluri. Majorarea de capital a fost aprobata de Consiliul de Administratie al CCCF la 15 iulie.
Wagma a participat cu aport de capital de 20 milioane lei, care reprezinta plata unor creante ale CCCF, restul de 30 milioane lei fiind aport de capital pe care il va achita in termen de doi ani, pana in luna mai 2010.
Afacerile CCCF au intrat in picaj incepand cu anul 2002, cel mai important proiect in care a participat compania fiind constructia autostrazii Bucuresti-Constanta

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO