Prima pagina

Israelul ocupa "preventiv" cladiri palestiniene

18.05.2001, 00:00 10



Armata israeliana a anuntat ca va ocupa mai multe cladiri din teritoriile palestiniene pentru a preveni folosirea lor pentru atacuri asupra unor tinte israeliene, informeaza BBC.

Este pentru prima oara cand statul evreu anunta public ocuparea pe termen nedefinit a unor zone aflate sub administratie palestiniana.

Miercuri, elicopterele israeliene au lansat pentru prima oara in ultimele luni atacuri asupra palestinienilor fara a fi provocate, iar ministrul securitatii publice, Uzi Landau, a avertizat ca statul evreu ar putea trece la o ofensiva totala impotriva palestinienilor pentru a pune capat violentelor.

Decizia de ocupare a cladirilor palestiniene are "scopuri strict militare, fiind o masura defensiva si raspunzand nevoilor de securitate din acest moment", se arata intr-o declaratie a armatei israeliene.

Pana acum, Israelul a adoptat tactica identificarii zonelor suspecte din teritoriile palestiniene, care erau apoi tinta unor raiduri urmate de retrageri rapide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24