Prima pagina

Lehman Brothers incearca sa recupereze in instanta 350 mil. $ de la japonezii de la Marubeni

31.03.2008, 11:58 33

Banca americana Lehman Brothers a inaintat astazi o actiune in instanta impotriva companiei Marubeni, una dintre cele mai mari societati de intermedieri financiare din Japonia in incercarea de a recupera circa 350 de milioane de dolari (220 de milioane de euro), reprezentand o frauda provocata de doi traderi japonezi, informeaza Financial Times.
Conform unor surse citate ieri de Reuters, Lehman Brothers a pierdut circa 355 de milioane de dolari intr-o frauda produsa, potrivit supozitiilor bancii americane, de doi angajati ai societatii japoneze de brokeraj Marubeni.
Potrivit sursei, frauda ar fi putut lovi si alte institutii financiare.
Lehman incear sa recupereze un imprumut destinat fondului Asclepsius- intrat intre timp in faliment- detinut de compania LTT Bio-Pharma, imprumut asigurat de societatea japoneza Marubeni. Potrivit sursei citate, Bana americana considera ca Marubeni incearca acum sa se sustraga de la obligatie.
Reprezentantii japonezi au declarat institutia i-a concediat pe cei doi traderi pe 10 martie, mentionand ca nu a aprobat contractele incheiate de cei doi cu fondul Asclepsius si ca traderii au fost manipulati de managerul fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO