Prima pagina

Metrorex va plati 48,4 mil. lei consultantului pentru linia Drumul Taberei-Universitate

21.05.2008, 15:33 14

Metrorex ar putea selecta, in luna iulie, consultantul pentru lucrarile la Magistrala 5 de metrou, respectiv Drumul Taberei-Universitate, contractul fiind estimat la 48,43 milioane de lei, conform anunului de intentie al companiei.

Operatorul de transport subteran va organiza o licitatie pentru servicii de arhitectura, de inginerie specializata si integrata, de proiectare urbanistica si peisagistica, servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica, de testari si analize tehnice pentru linia de metrou Drumul Taberei-Universitate.

Durata contractului este de 60 de luni de la data adjudecarii acestuia. Termenul pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 15 iulie.

Licitatia pentru lucrarile de constructie a Magistralei 5 a metroului, pe tronsonul Eroilor-Ghencea, va avea loc in ultimul trimestru al anului, valoarea estimativa a contractului fiind de 1,295 miliarde lei, fara TVA.

Lucrarile se vor desfasura pe o perioada de doi ani si vor viza lucrari de infrastructura pentru tunele, galerii si statii si se vor desfasura pe o perioada de doi ani de la data atribuirii contractului.

Potrivit proiectului, linia de metrou care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei ar urma sa aiba o lungime de noua kilometri si 14 statii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu si Universitate 2, iar de la Piata Universitatii ar urma traseul deja existent pentru o legatura cu cartierul Pantelimon. Durata de executie a proiectului este de sapte ani din momentul inceperii lucrarilor de construire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24