Prima pagina

Neoland: Preturile terenurilor din jurul Capitalei vor urca cu pana la 200% in urmatorii 5 ani

08.11.2007, 15:15 17

Preturile terenurilor din regiunile limitrofe Bucurestiului vor creste in urmatorii cinci ani cu 50 pana la 200%, cel mai mare avans urmand sa fie inregistrat in zonele de sud-est si nord-est, potrivit companiei de servicii imobiliare Neoland Invest, citata de Mediafax.

Printre localitatile indicate de reprezentantul Neoland, cu cel mai mare potential de crestere al preturilor la terenuri, se numara Dascalu si Frumusani, care sunt amplasate la 20 de kilometri de centrul Bucurestiului.

In prezent, terenurile in extravilan in aceste zone se vand cu 5-10 euro pe metru patrat, in timp ce pentru cele din intravilan preturile ajung la 30-40 euro pe metru patrat. In aceste zone mai sunt cuprinse localitatile Moara Vlasiei, Gladesti, Caciulati si Stefanesti.

In alte zone limitrofe Bucurestiului, preturile ajung si pana la 200 de euro pe metru patrat, cum este in cazul Corbeanca, sau la 80 euro pe metru patrat, in Buftea.

Cea mai mare parte a terenurilor tranzactionate in jurul Capitalei sunt extravilane, care, ulterior, sunt trecute in intravilan.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO