Prima pagina

Pensiile private obligatorii au intrat in linie dreapta: au fost autorizate primele cinci fonduri

21.08.2007, 14:37 12

Comisia de Pensii Private (CSSPP) a autorizat ieri primele 5 fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) si estimeaza ca numarul acestora va ajunge la 15 pana la startul sistemului, programat pe 17 septembrie.

Cele cinci fonduri de pensii obligatorii autorizate ieri sunt Pensia Viva (administrat de Aviva Pensii), AZT Viitorul Tau (Allianz-Tiriac Pensii Private), ING (ING Pensii), Aripi (Generali Pensii) si Vital (BT Aegon). Tot ieri, numarul administratorilor autorizati pe piata pensiilor obligatorii a ajuns la 12, dupa ce in lista a intrat si BCR Pensii.

Practic, pregatirile pentru startul pietei, programat oficial la 17 septembrie, sunt pe ultima suta de metri, spun oficialii autoritatii de reglementare.

?Odata cu aparitia de azi a primelor cinci fonduri am intrat in ultimele faze de autorizare. Pregatirile au intrat in linie dreapta, iar pana la startul de pe 17 septembrie a mai ramas mai putin de o luna. Pana acum, sunt indeplinite aproape toate conditiile pentru un start reusit al pietei, de la procedurile legislative pana la autorizarea unor nume mari, investitori importanti de pe aceasta piata?, a declarat pentru ZF Mircea Oancea, presedintele CSSPP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO