Prima pagina

Preturile apartamentelor scad in toate orasele mari cu exceptia Timisoarei

28.07.2008, 18:32 18

Preturile apartamentelor din orase precum Cluj, Constanta sau Brasov au inregistrat scaderi chiar si de 20% de la inceputul acestui an, in conditiile in care si la nivelul Capitalei s-a remarcat incepand din ianuarie o diminuare importanta a numarului de tranzactii, care a dus la ajustari de preturi.
Scaderea preturilor a fost influentata de conditiile mai dificile de obtienere a creditelor, care s-a observat in franarea creditului ipotecar, precum si de iesirea de la cumparare a speculatorilor, care alimentau o cerere nesustenabila, sustin reprezentantii agentiilor imobiliare afiliate retelei RE/MAX.
"Piata imobiliara clujeana a fost in ultimii ani influentata destul de puternic de tranzactiile speculative care au crescut artificial preturile. De asemenea, fata de ultimii doi ani, un rol important in scaderea tranzactiilor inregistrata pe piata anul acesta, l-a avut greutatea cu care bancile au acodat credite, precum si scumpirea acestora", apreciaza Florin Popa, proprietarul unei agentii imobiliare din Cluj.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANICAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO