Prima pagina

"Tatal" mall-urilor a plecat de la Anchor Grup

05.01.2006, 19:35 14

Ali Ergun Ergen nu mai este din acest an directorul general al Anchor Grup, compania care detine centrele comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall. El a venit in Romania in 1999 si a coordonat dezvoltarea si managementul celor doua centre comerciale.

"Momentan sunt in concediu. Ma voi intoarce insa tot in Romania si voi fi implicat tot in cadrul unor proiecte din domeniul imobiliar. Pentru moment nu pot spune despre ce este vorba", a declarat Ali Ergun Ergen.

Oficialii Anchor Grup au confirmat la randul lor plecarea fostului director general, precizand ca "saptamana viitoare va fi numit noul director general al Anchor Grup".

De profesie inginer, Ali Ergun Ergen, 37 de ani, coordona pe langa cele doua mall-uri si derularea unui alt proiect imobiliar al Anchor Grup, insa nu in domeniul centrelor comerciale, ci o cladire de birouri de 30.000 de metri patrati, situata langa Plaza Romania, pentru care compania contractase un imprumut de la HVB Bank.

Planurile anuntate anterior de companie vizau extinderea numarului de centre comerciale si in alte orase de provincie, precum si intrarea pe alte segmente ale pietei imobiliare precum cladiri de birouri sau proiecte rezidentiale

Cele doua centre comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania au fost dezvoltate pe locul unor foste "circuri ale foamei" cumparate de grupul turc la pachet pentru 6 milioane de dolari.

Primul complex comercial al Anchor Grup, Bucuresti Mall, a fost deschis in luna septembrie a anului 1999 si a implicat o investitie de peste 35 de milioane de dolari (aproape 33 mil euro). Acesta are o suprafata totala de peste 50.000 de metri patrati.

Plaza Romania, al doilea complex comercial al Anchor Grup, a fost deschis in toamna anului 2004, in urma unei investitii de 45 de milioane de euro, finantata printr-un imprumut de la HVB Bank. Complexul comercial este in prezent cel mai mare de pe piata locala, avand o suprafata de peste 100.000 de metri patrati, adica dubla fata de Bucuresti Mall.

Segmentul centrelor comercial de tip mall se va dinamiza in urmatoarea perioada, mai multe proiecte de anvergura urmand sa inceapa a fi dezvoltate in acest an in Capitala, dar si in marile orase de provincie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO