Prima pagina

Razboiul mall-urilor la Cluj

26.06.2006, 19:47 14

Compania Polus Transilvania va demara saptamana aceasta constructia centrului comercial Polus City Center, investitie estimata la 140 de milioane de dolari.
"Constructia centrului comercial va fi finalizata in luna august 2007, iar deschiderea oficiala a acestuia va fi in cel de-al patrulea trimestru al anului 2007, in jurul lunii octombrie", a declarat pentru ZF Transilvania Arpad Paszkany, directorul general al companiei.
Principalul concurent al Polus Transilvania pe piata centrelor comerciale este Iulius Grup, care a demarat in urma cu mai multe saptamani constructia Iulius Mall Cluj, un centru comercial de aproximativ 50 mil. euro.
Contracandidatul Iulius Grup la licitatia pentru acest proiect a fost South East Euromentor, una dintre firmele la care este actionar Arpad Paskany, iar reprezentantii South East Euromentor au contestat in instanta rezultatele licitatiei organizata de Consiliul Judetean Cluj.
Proiectul care va fi demarat saptamana aceasta de Polus va gazdui printre altele un hypermarket Carrefour pe 16.000 mp sau unitati comerciale cu profil electronic cum sunt Altex si Domo.
De aproape 10 ani, complexul Polus City Center s-a aflat in stadiu de proiect din cauza problemelor juridice legate de proprietatea terenului.
In aceasta toamna, Polus Transilvania a inceput decopertarea terenului, iar de curand a stins conflictul pe care il avea cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara printr-o compensatie financiara.
Polus Transilvania este membru al grupului ungar TriGranit Development Corporation. Grupul detine 87% din Polus Transilvania, restul actiunilor apartinand lui Arpad Paszkany.
O alta companie locala a TriGranit, Polus Real Estate, a castigat recent competitia pentru construirea unui cartier de blocuri in Cluj-Napoca, cu o valoare totala de 225 mil. euro. Astfel investitiile care vor fi derulate de TriGranit la Cluj-Napoca, prin companiile care fac parte din acest grup, vor depasi 360 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO