Prima pagina

Sinaia se pregateste pentru turistii pretentiosi

17.12.2001, 00:00 20



Cea mai cunoscuta statiune de pe Valea Prahovei, Sinaia, are de sambata trei hoteluri de patru stele, iar pana la sfarsitul anului va avea patru, in conditiile in care doar Holiday Inn intra pana acum in aceasta categorie.

Hotelul Palace a primit sambata de la ministrul turismului, Dan Matei Agathon, certificatul de clasificare de patru stele, dupa efectuarea unor investitii de peste 80 de miliarde de lei (2,6 mil. $). Principala sursa de finantare a fost un aport la capitalul societatii din partea actionarilor.

Compania Palace SA, proprietara hotelului, mai detine in statiune si hotelul Caraiman, care va intra, de asemenea, in curand intr-un proces de modernizare.

Hotelul Palace, construit in 1911, are 137 de camere, care erau pana in prezent clasificate a doua si trei stele, iar pretul unei camere variaza intre 1,5 mil si 4,5 mil. lei.

Tot la patru stele a fost inclus sI un hotel mai mic, Anda, cu 32 de camere, aparut in urma unei investitii de peste doua milioane de dolari. Proprietarul acestuia, Viorel Harabagiu, spune ca banii au provenit atat din surse proprii, cat si din credite externe, iar constructia a durat un an.

Cu toate ca, initial, Dan Matei Agathon i-a inmanat lui Harabagiu certificatul de clasificare la trei stele, dupa vizitarea hotelului, ministrul turismului i-a mai acordat o stea pentru dotarile deosebite.

De asemenea, pana la sfarsitul anului vor mai fi deschise hotelurile Montana, aflat in proprietatea ONT Carpati - la care actionar majoritar este grupul cipriot New Marathon - care va avea tot patru stele si Sinaia.

Tot in aceasta categorie ar mai trebui sa intre si hotelul Paltinis, care va face parte din lantul Howard Johnson, dupa efectuarea unor investitii de peste patru milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24