Prima pagina

Vicepresedinte France Telecom: Orange va cumpara magazine

14.07.2008, 18:13 14

Orange Romania, cel mai mare jucator de telefonie mobila, isi va comercializa produsele si serviciile prin magazine mobile in zonele izolate din tara, precum cele rurale, si isi va extinde puternic numarul de shop-uri proprii - ca parte a unui plan agresiv de diversificare a cailor de "atac" al pietei.
"Veti asista la o extindere semnificativa a numarului de magazine proprii ale Orange, ca parte a planului aprobat astazi de a avea mai multe cai de acces pe piata", a declarat pentru ZF Olaf Swantee, vicepresedinte executiv al France Telecom, managerul care raspunde din august anul trecut de operatiunile de telefonie mobila ale grupului. El s-a aflat saptamana trecuta in Bucuresti, unde a realizat o evaluare a businessului Orange in Romania alaturi de managerii operatorului si a avut intalniri cu clienti importanti ai companiei.
Swantee a precizat ca efortul de extindere a canalelor de distributie Orange va fi realizat si prin intermediul partenerilor. "Vom construi rapid un numar de magazine proprii, dar invitam si partenerii sa colaboreze cu noi. Vom avea de asemenea si magazine mobile care vor merge in zonele mai greu accesibile si ne gandim de asemenea la un sistem de francize si la conceptul de magazin in magazin", a spus el. "Urmarim atat cresteri organice, cat si achizitii. Luam in calcul toate variantele posibile", a raspuns Swantee la intrebarea daca Orange are in vedere si achizitia unor retaileri locali.
Planul Orange pare a fi o reactie la miscarile de consolidare din piata locala de retail GSM si la atacurile venite din partea celui mai mare rival al sau, Vodafone, care a cumparat in acest an doi retaileri care erau parteneri exclusivi ai Orange. Proton si Vegastel aveau impreuna o retea de circa 120 de magazine prin care vindeau produsele Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO