Profesii

Cine este Adrian Purcărea, românul care a condus în ultimii doi ani Medicover

Cine este Adrian Purcărea, românul care a condus în...

Autor: Adelina Mihai

22.03.2015, 11:02 2479
Adrian Purcărea, 41 de ani, executivul care a condus în ultimii aproape doi ani operatorul de servicii medicale private Medicover, cu afaceri cumulate de 74 mil. lei, va părăsi această funcţie începând cu luna mai. El se va muta în America împreună cu familia timp de un an, pentru a urma cursurile MIT Sloan Fellows, un program de educaţie managerială organizat în cadrul universităţii americane Massachusetts Institute of Technology şi dedicat managerilor care se află la jumătatea carierei.
 
Absolvent al Faculăţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Purcărea a lucrat anterior timp de 14 ani în industria serviciilor software. În perioada 2000 - 2006 a lucrat în cadrul companiei IT Softwin, unde a ocupat, pe rând, poziţiile de CRM Division Manager şi de director general adjunct. În perioada 2006 - 2013 el a fost country manager al filialei locale a producătorului de microprocesoare Freescale Semiconductor.  De asemenea, timp de aproape opt ani, Purcărea a fost profesor asociat în cadrul programului de MBA Româno-Canadian.
 
Purcărea spune că rezultatele sale la conducerea Medicover se văd în creşterea veniturilor şi a profitabilităţii. Cu toate acestea, spune că are un regret: „Îmi pare rău că nu am apucat să finalizez nişte achiziţii pe care le aveam în plan şi care sunt acum «work in progress». M-am concentrat mai mult de creşterea veniturilor şi a profitabilităţii companiei, iar anul trecut veniturile Medicover au crescut cu 14-15%”, a spus Purcărea.
 
Medicover este cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Europa Centrală şi de Est. Grupul operează prin brandul Medicover pe segmentul de clinici şi spitale private, în timp ce pe laboratoare deţine brandul Synevo. În 2013, Medicover SRL a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 56 mil. lei, în timp ce Medicover Hospitals a avut un rulaj de 18 mil. lei.
 
Suedezii mai deţin compania de cosmetice Oriflame şi, prin intermediul fondului de investiţii Oresa Ventures, mai deţin afaceri precum Fabryo (lacuri şi vopsele), Somaco (material de construcţii) şi Kiwi Finance (broker de credite). Printre competitorii Medicover se numără MedLife, Regina Maria, Sanador sau Gral.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO