Profesii

Bursele globale simt adierea unui nou război: Indicii pieţelor globale scad de teama posibilului atac al americanilor asupra Siriei

Bursele globale simt adierea unui nou război: Indicii...

Autor: Bianca Ciocotisan

11.04.2018, 16:16 331

Şedinţa de tranzacţionare de miercuri a început prudent, dar a devenit rapid riscantă după ce preşedintele Donald Trump a scris că Rusia ar trebui „pregătită” pentru ca rachetele americane să lovească Siria în urma unui atac suspectat de arme chimice, relatează Bloomberg.

Contractele futures pe acţiuni din SUA şi acţiunile europene au scăzut, iar preferinţa pentru active de calitate superioară a determinat o creştere a aurului, titlurilor de trezorerie şi yenului japonez. Pieţele emergente au scăzut în ton cu cele valutare. Mărfurile au rămas bine susţinute, iar ţiţeiul a crescut, pe măsură ce aluminiul s-a îndreptat spre cel mai înalt nivel din ianuarie până acum.

Anterior, evoluţiile din Asia au fost mixte, cu indicii din China şi Hong Kong la cele mai mari câştiguri, după ce guvernatorul Băncii Populare din China Yi Gang a oferit mai multe detalii cu privire la angajamentele de a deschide cea de-a doua cea mai mare economie din lume. Anunţul a fost văzut ca o relaxare a tensiunii comerciale cu SUA, dar preocupările protecţioniste au fost trecute în plan undar, pe măsură ce stresul geopolitic din jurul Siriei a crescut.

Moneda rusească a scăzut până la cel mai mic nivel din ultimele 16 luni, iar randamentele la datoria locală au crescut la cel mai înalt nivel consemnat după luna noiembrie. Costul asigurării datoriilor ruseşti împotriva neplăţii a crescut la cel mai înalt nivel din august şi până acum.

Datele de creştere a preţurilor de miercuri vor oferi următorul indiciu pe calea ratelor dobânzilor în cea mai mare economie din lume. Pieţele sunt supravegheate pentru presiunile inflaţioniste care ar putea accelera decelerarea - o mişcare care ar putea avea ramificaţii în toate activele.

Principalii indici care au înregistrat scăderi miercuri dimineaţa:
- Indicele european Stoxx 600 a scazut cu 0,7% la ora 7:53 în New York, înregistrând cea mai mare scadere în mai mult de două săptămâni
- Contractele futures pe indicele S&P 500 au scăzut cu 0,9%
- Indicele MSCI All-Country World a scăzut cu 0,1%
- Indicele FTSE 100 al U.K. a scăzut cu 0,1%
- Indicele DAX al Germaniei a scăzut cu 0,9%, cea mai mare diminuare în aproape trei săptămâni
- Indicele pieţei emergente MSCI a scăzut cu 0,2%
- Indicele MSCI Asia Pacific a scăzut cu mai puţin de 0,05%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO