Profesii

Business Magazin. Cum a ajuns Benjamin Turquin CEO al BRD Asigurări de viaţă: Un lider bun trebuie să ştie că nu este un specialist

Benjamin Turquin, CEO, BRD Asigurări de Viaţă: „Trecerea la segmentul asigurărilor a fost o evoluţie logică. Ce alt domeniu oferă posibilitatea de a proteja viaţa, familia şi proiectele clienţilor? Cred cu tărie că noi, în calitate de asigurători, avem un rol important de jucat în creşterea calităţii vieţii cetăţenilor români şi în dezvoltarea României.”

Autor: Mircea Nica

24.09.2023, 16:35 133

…crede Benjamin Turquin, CEO al BRD Asigurări de Viaţă din octombrie 2022. Astfel, el consideră că un lider trebuie să se asigure că obiectivele sunt atinse, dar reuşita trebuie să fie colectivă, aşa că trebuie să antreneze membrii echipei în mod individual pentru a performa la cel mai înalt nivel. Cum îşi gestionează executivul propriul rol?

„Din rolurile mele, mă confrunt cu multiple provocări. Prima dintre ele ridică o provocare legată de dezvoltarea comercială. Chiar şi după 14 ani de existenţă, consider că firma noastră este un start-up cu o activitate profitabilă rezilientă. Am decis să abordăm un plan de dezvoltare ambiţios prin extinderea gamei de produse şi diversificarea canalului de distribuţie, de la un model de bancassurance complet integrat cu BRD la un furnizor de asigurări pe piaţa românească: viaţă, nonviaţă, inclusiv asigurări de sănătate de grup şi asigurări unit-linked (cu componentă investiţională)”, spune Benjamin Turquin. În prezent, el deţine două funcţii în cadrul BRD Asigurări, cea de director general al BRD Asigurări de Viaţă şi cea de country manager pentru BRD Asigurări, supervizând BRD Asigurări Generale şi BRD Fond de Pensii.

El şi-a început cariera iniţiat în zona bancară, în cadrul Societe Generale, grupul din care face parte BRD în anul 2001, ocupând poziţii în divizii precum Inspecţia Generală (audit intern şi consultanţă), vânzări, corporate şi retail, iar ulterior în poziţii de top management în entităţile Societe Generale din Franţa, Croaţia şi România (BRD). „Până la preluarea noii poziţii de director general al BRD Asigurări de Viaţă în octombrie 2022, am deţinut funcţia de director comercial în cadrul aceleiaşi companii. Întotdeauna mi-am dedicat viaţa profesională misiunii de a aduce valoare clienţilor mei. În domeniul bancar, mi-a plăcut să fiu orientat spre soluţii care să-i ajute pe clienţii noştri, atât companii, cât şi persoane fizice, să îşi finanţeze proiectele şi să aleg investiţiile potrivite pentru a le satisface nevoile. Trecerea la segmentul asigurărilor a fost o evoluţie logică. Ce alt domeniu oferă posibilitatea de a proteja viaţa, familia şi proiectele clienţilor? Cred cu tărie că noi, în calitate de asigurători, avem un rol important de jucat în creşterea calităţii vieţii cetăţenilor români şi în dezvoltarea României”, detaliază Benjamin Turquin.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO