Profesii

Business Magazin . Cum va arătă liderul anului 2030? Andrei Cupaciu, Bento – Intelectually Curious

Andrei Cupaciu, Director Divizie IT, Infrastructură & Cloud, Partener, Bento -  Intellectually Curious

Autor: Ioana Matei

03.12.2023, 16:11 149

Andrei Cupaciu deţine o experienţă profesională de peste 19 ani, primele sale interacţiuni cu ingineria IT fiind din vremea liceului. În cadrul Bento conduce Divizia IT, Infrastructură & Cloud şi îndeplineşte numeroase alte roluri în companie, cu precădere în zona de vânzări şi Business Development.


Cifră de afaceri (2022): 28,9 mil. lei

Profit net: 5,6 mil.  lei

Număr de angajaţi: 89 la final de 2022 (peste 94 în prezent)

Vârstă: 39 de ani


VIZIUNE PENTRU VIITOR:

1. Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?
Sunt extrem de pasionat de domeniul în care activez, aşadar în 2023 mă văd în continuare conducând şi crescând echipe, descoperind tehnologii noi şi provocând clienţii să ne ofere încrederea că le vom oferi cele mai bune şi sigure soluţii de IT, infrastructură & cloud.

2. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?
Sunt un consumator al inteligenţei artificiale şi consider că va avea un cuvânt greu de spus în viitor. De aceea, liderii trebuie să vină atât cu o serie de cunoştinţe tehnice mereu actualizate, alături de empatie, responsabilitate socială şi un stil de conducere axat pe scop/misiune, adică purposeful leadership.

3. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?
Liderul anului 2030 va trebui să navigheze printre implicaţiile sociale ale automatizării, să acorde prioritate educaţiei şi să încurajeze adoptarea cât mai agilă a noilor tehnologii atât în rândul angajaţilor, cât şi în rândul clienţilor. Depăşirea cu succes a acestor provocări va necesita o conducere vizionară, abordări colaborative şi un angajament de a construi un viitor care să fie în beneficiul tuturor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO