Profesii

Campionat de paintball pentru companiile farmaceutice

10.03.2003, 00:00 29

Din ce in ce mai multe companii aleg sa utilizeze jocul de paintball in cadrul proiectelor de team building. Pe langa componenta amuzanta, distractiva, jocul de paintball are calitatea de a contribui la consolidarea relatiilor dintre membrii unei echipe, ajutand la crearea si dezvoltarea acelor abilitati care sa le permita luarea deciziilor de echipa rapid si eficient, crearea strategiilor de echipa, atingerea obiectivelor comune, comunicare, etc. Pornind de la aceste considerente, compania de training si consultanta Smartbox si Asociatia Nationala de Paintball vor organiza pentru cei care activeaza in industria farmaceutica "Paintball Pharma Cup".
"Avem multe proiecte de training, team building, pentru companiile farmaceutice si avem totodata si relatii amicale cu top manageri din companiile farmaceutice. Intr-o discutie cu unul dintre acestia, mi s-a plans: <Farma e o lume mica. Nu conteaza ca am fost poate coleg de facultate cu X sau Y mi-e bun prieten. Daca ma vad cu el la o cafea, apar suspiciuni cu privire la motivul intalnirii. Si nu e normal>. Am retinut ce-mi spusese amicul meu si am inceput sa caut solutii pentru a aduce impreuna oameni din acest domeniu. Campionat de fotbal in sala - nu. Ar insemna sa participe numai barbati, si doar aceia in forma fizica buna. Club cu circuit inchis pentru cei din industria farmaceutica - idee buna, investitie mare, amortizare lenta. Atunci m-am gandit la paintball. Multi oricum au participat la astfel de activitati, agreeaza ideea. De fapt, este doar un pretext pentru ca cei din farma sa se intalneasca si altfel decat la cravata", explica Dan Piroi, executive manager Smartbox.
"Si mai e un aspect (la nivel de gluma, de amuzament, se poate extinde): ma deranjeaza concurenta - nu-i nimic, trag cu pusca! Nu-mi recuperez banii de la distribuitor - tinta fixata si foc! Inca asteptam confirmari de la echipele din Ministerul Sanatatii, sa demonstreze ca nu le e teama de o confruntare cu firmele. In joaca, desigur", a mai spus el.
La competitia care se desfasoara in perioada aprilie-mai, cu incepere din 5 aprilie, pot participa echipe formate din cate cinci membri, care pot reprezenta companii sau doar grupuri de angajati ai acestor companii. O companie poate inscrie mai multe echipe in competitie, taxa de participare fiind de 100 euro / echipa, pentru intreg campionatul.
Competitia se desfasoara in doua faze: grupe (in care echipele joaca intre ele) si finala. Jocurile vor avea loc in week-end-uri, la locatia Asociatiei Nationale de Paintball de pe DN 1, intre Otopeni si Prisma, in padurea Magura.
Scenariul jocului: "Capturarea steagului". Echipele au drept obiectiv strategic capturarea steagului advers. Fiecare grup isi va stabili propria strategie si rolurile fiecarui membru astfel incat sa reuseasca atingerea obiectivului. Jocul este castigat de echipa care indeplineste una din urmatoarele conditii: captureaza steagul advers; elimina cei mai multi adversari in timpul de joc regulamentar (20 minute). In caz de egalitate, pentru a stabili echipa calificata la faza urmatoare se va juca un joc de departajare cu 20 bile de jucator in 15 minute.
Fiecare confruntare va fi observata de catre arbitri Smartbox care au dreptul de a decide in timpul luptei si de a elimina jucatorii atinsi de bilele de vopsea.
La finalul competitiei se vor acorda o serie de premii care vor fi oferite de sponsori. Compania care castiga competitia va primi marele premiu care consta in participarea la un proiect de team building cu Smartbox (premiul acopera fee-ul pentru doua zile de training si un joc de trei ore de paintball oferite de Asociatia Nationala de Paintball). Termenul limita pentru inscrieri este 18 martie.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24