Profesii

Carmen Dumitrache, director executiv de resurse umane, Telekom România: Dintre 5.000 de angajaţi ai companiei, 3.200 lucrează de acasă acum

ZF HR Trends

Carmen Dumitrache, director executiv de resurse umane,...

Autor: Ramona Cornea

25.03.2020, 12:10 481

Carmen Dumitrache, director executiv de resurse umane în cadrul companiei Telekom România, afirmă că 3.200 din totalul de 5.000 de angajaţi lucrează de acasă în această perioadă, din cauza situaţiei creată de pandemia de coronavirus.

Am implementat lucrul de acasă care ajută atât partea de business, cât şi angajaţii. Am avut 6% dintre angajaţi care lucrau de acasă. Era un element care putea să fie sporadic. Avem 5.000 de angajaţi şi discutăm de 3.200 de oameni care muncesc de acasă acum, 100% din angajaţii eligibili, cu roluri care pot fi desfăşurate de acasă. Sunt şi roluri care nu au cum să lucreze de acasă, precum tehnicienii care trebuie să intervină şi să ajute clienţii. Viaţa merge înainte şi suntem în aceste roluri de a gestiona aceasta tranzitie”, a declarat Carmen Dumitrache în cadrul video-conferinţei ZF HR Trends.

Pentru ca aceşti angajaţi să poată lucra de acasă, compania a trebuit să facă un efort financiar mare, spune ea.

”Efortul pe care organizaţia trebuie să îl facă pentru a face o astfel de implementare, trebuie să ofere mijloace de lucru precum laptop, VPN sau elementele de securitate, ceea ce înseamnă un buget fantastic şi un efort extraordinar de mare. Ne adaptăm la o realitate pe care nu o cunoaştem, nu am mai experimentat-o. Am trecut de la lucrul de acasă la 6% dintre angajaţii noştri la peste 60% cu un efort foarte mare”, a adăugat Carmen Dumitrache.

Ce a mai declarat Carmen Dumitrache în timpul video-conferinţei:

 
  • Performanţa este direct legată de obiective. Dacă acestea sunt clare, monitorizarea performanţei angajaţilor este posibilă;
  • Un lucru extrem de important în zona de cultură organizaţională este leadership-ul. Dacă sunt oamenii maturi care pot să dea la o parte propriile frici şi anxietăţi şi îşi înţeleg rolul în echipă, automat acest lucru are un impact pozitiv şi asupra performanţei.
  • Tentaţia pe care oamenii o au de a petrece şi mai mult timp la muncă poate să ducă la o creştere de eficienţă pe termen scurt, dar există o îngrijorare pe termen lung pentru că poate să ducă la epuizare.
  • Avem 13 roboţi numai în HR în acest moment;
  • În momentul în care apare interdicţia, apare o altă percepţie a statului acasă.
  • Ne uităm şi în viitor, va fi o altă realitate, ne uităm la reskilling. Folosim această perioadă inclusiv pentru a dezvolta noi competenţe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO