Profesii

Coca-Cola: Vom investi pana la 5.000 de euro pentru internship-ul fiecarui student

Coca-Cola: Vom investi pana la 5.000 de euro pentru internship-ul fiecarui student

Calin Dragan, directorul general al Coca-Cola HBC pentru Romania si Republica Moldova

08.04.2008, 19:18 70

Peste 700 de studenti vor lucra vara aceasta in cele peste 70 de companii romanesti si multinationale care vor participa la programul Start Internship Romania, a declarat ieri Calin Dragan, directorul general al Coca-Cola HBC pentru Romania si Republica Moldova si presedintele Comitetului de conducere al Start Internship Romania.
In cadrul stagiului, studentii vor beneficia de un salariu, de training din partea unui tutore, de un raport de evaluare din partea managerilor si de o scrisoare de recomandare.
"Vom investi intre 2.000 si 5.000 de euro in trainingul si salarizarea fiecarui student care va beneficia de programele de internship. Inca nu am stabilit care va fi salariul pe care il vor primi participantii, insa va fi stabilita o limita superioara pentru a evita riscul crearii unei licitatii intre companii", a precizat Dragan, cu ocazia lansarii oficiale a programului. El a adaugat ca fiecare companie poate oferi intre cinci si zece stagii de internship.
Pana in prezent, peste 20 de companii s-au inscris in program, dar organizatorii se asteapta ca numarul acestora sa depaseasca 70.
Printre participanti se numara Citibank, Enel, Hewlett-Packard, IBM, Oracle sau Unilever. Majoritatea au investit cate 5.000 de euro in actiuni de promovare pe site-ul programului sau pentru participarea la targul "Internship Fair 2008" care va avea loc pe 23 mai la Romexpo.
"Aceasta initiativa va ajuta Romania sa scape de asa-numitul "brain drain", adica 'migratia creierelor' in strainatate. Trebuie sa existe o fidelizare intre tineri si universitati, iar acest lucru se poate face doar printr-un parteneriat cu sistemul privat", a explicat Daniele Mancini, ambasadorul Italiei in Romania si Republica Moldova.
Deocamdata, programul-pilot, demarat de Cancelaria primului-ministru impreuna cu ambasadele si Camerele de Comert din primele sapte tari care investesc pe piata locala, se desfasoara numai in Bucuresti, urmand sa se extinda in urmatorii ani si in restul tarii.

Patru pe loc pentru bursele lui Patriciu
Peste 21.000 de elevi si studenti au inaintat deja cereri pentru bursele acordate in cadrul programului "Inventeaza-ti viitorul" pe care il deruleaza Fundatia Dinu Patriciu. Programul, care se adreseaza elevilor si studentilor cu rezultate bune la invatatura proveniti din familii cu resurse financiare modeste, prevede acordarea a 5.500 de burse, dintre care 5.000 de burse a cate 200 lei pe luna pentru elevi de liceu si 500 de burse a cate 300 lei pe luna pentru studenti. Bugetul anual al Fundatiei se ridica la aproximativ sapte milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO