Profesii

Daniel Dines va demisiona din funcţia de co-director executiv al UiPath. "Îmi voi asuma rolul nou creat de Chief Innovation Officer. Fiind un inginer înrăit, aceasta a fost întotdeauna adevărata mea pasiune". Rob Enslin, din CO-CEO în CEO

Daniel Dines va demisiona din funcţia de co-director...

Autor: Liviu Popescu

10.07.2023, 17:07 8638

Compania de sofware UiPath a anunţat luni că Daniel Dines, co-fondator şi co-director executiv, va demisiona anul viitor din funcţia de co-director executiv pentru a conduce iniţiativele de inteligenţă artificială ale companiei.

Compania cu sediul în New York a afirmat că actualul co-CEO Rob Enslin va deveni singurul şef atunci când Dines se va retrage la 31 ianuarie. Dines va rămâne la UiPath în noul rol de director de inovaţie, în care se va concentra pe inteligenţa artificială şi dezvoltarea tehnologică a companiei, scrie publicaţia MarketWatch.

Dines a cofondat UiPath în 2005 şi a ocupat funcţia de director executiv de atunci. Enslin s-a alăturat în calitate de co-CEO în mai 2022.

Acţiunile UiPath au plus 32% anul acesta şi se tranzacţionează la 16,26 dolari pe Wall Street. De la listarea din aprilie 2021 încoace însă au scăzut cu 78%. Compania are o capitalizare de 9,1 mld. dolari.

Cum motivează Dines decizia în comunicatul UiPath: 

În timp ce reflectez asupra începutului călătoriei UiPath, mă cuprinde un profund sentiment de recunoştinţă pentru experienţa suprarealistă de a vedea cum această companie uimitoare a devenit ceea ce este astăzi. De la un apartament micuţ din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari şi peste 10.000 de clienţi, rămân revigorat de aspiraţia noastră îndrăzneaţă de a crea o companie generaţională care va revoluţiona însăşi natura muncii.
 
Ca în cazul oricărei companii, eu şi Consiliul de Administraţie am considerat întotdeauna că planificarea succesiunii conducerii este unul dintre cele mai importante mandate ale noastre. Sunt constant în convingerea mea că trebuie să evoluăm şi să ne adaptăm pentru a asigura succesul pe termen lung al UiPath. Ca parte a acestui proces, în aprilie 2022, l-am angajat pe Rob Enslin ca partener al meu în calitate de co-CEO - iar în ultimul an, i-am delegat din ce în ce mai mult lui Rob scalarea afacerii noastre.
 
De-a lungul parteneriatului nostru, am ajuns să am încredere în instinctele de afaceri ale lui Rob, în viziunea sa pentru companie şi în capacitatea sa de a conduce. Suntem pe deplin aliniaţi în ceea ce priveşte puterea automatizării de a crea beneficii tangibile pentru clienţii noştri şi paşii pe care trebuie să îi facem pentru a poziţiona compania pentru a-şi atinge potenţialul.
 
În acest sens, am anunţat astăzi că - în urma unei perioade de tranziţie până la sfârşitul anului nostru fiscal, la 31 ianuarie 2024 - Rob va deveni singurul CEO, iar eu voi prelua rolul nou creat de Chief Innovation Officer. Fiind un inginer înrăit, aceasta a fost întotdeauna adevărata mea pasiune. Intenţionez să conduc agenda de inovare a UiPath pentru a transforma automatizarea întreprinderilor prin valorificarea următoarei generaţii de tehnologii AI în soluţii practice pentru clienţii noştri. De asemenea, voi continua să fiu preşedinte executiv al Consiliului de administraţie, unde voi colabora cu Rob în ceea ce priveşte deciziile strategice şi voi provoca echipa de conducere să susţină cel mai important ingredient al nostru pentru succes şi fericire: cultura noastră.
 
Sunt încântat de conducerea lui Rob. Ştiu că este umil şi onorat să intre în rolul de CEO şi să aibă ocazia de a ne conduce în următoarea fază de creştere, bazându-ne pe viziunea noastră de a împuternici lucrătorii din domeniul cunoaşterii cu automatizarea alimentată de inteligenţa artificială pentru a accelera realizările umane.
 
Sunt atât de mândru de membrii echipei noastre - foşti şi actuali - care şi-au pus inima şi sufletul în construirea acestei companii, a culturii noastre şi a oportunităţii noastre de piaţă. Deşi am ajuns atât de departe, cred cu tărie că mai avem în faţă cele mai bune zile ale noastre. În cinstea următorului capitol al UiPath şi al conducerii noastre.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO