Directorul economic al unui spital privat din Constanţa: Sunt chirurgi care câştigă şi 15.000 de euro pe lună

21 iun 2018 Autor: Mădălina Panaete

Adrian Mociu, directorul economic al spitalului privat Ovidius Clinical Hospital din Constanţa, deţinut de mai mulţi medici români, spune că una dintre principalele probleme ale domeniului medical este faptul că, deşi există şcoli profesionale de stat şi private, calitatea profesională a absolvenţilor este scăzută.

„Noi angajăm frecvent tineri absolvenţi, însă pregătirea loc practică poate să dureze şi mai mult de şase luni, în loc de 1-3 luni, astfel încât să-i aducem la un nivel bun de pregătire“, a declarat managerul în cadrul conferinţei „România 100 de ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“ de la Constanţa, organizată cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY.

Sistemul sanitar număra 13.800 de asistenţi medicali cu studii superioare şi 3.700 de alţi specialişti cu studii superioare (biologi, chimişti, alte categorii) ce au asigurat îngrijirea medicală în sistemul public şi privat.

Pe de altă pate, numărul medicilor s-a ridicat la 57.300 anul trecut, în creştere cu 2,1% faţă de anul anterior, arată datele de la Statistică.

„În domeniul privat, medicii câştigă direct proporţional cu cât muncesc. Sunt chirurgi renumiţi care câştigă 15.000 de euro pe lună, dar acestea sunt excepţii. Un medic specialist câştigă 3.000-4.000 de euro. La stat se câştigă similar.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Cuvinte cheie:
spital privat
, Constanta
, chirurgi
, Adrian Mociu
, medici
, scoli profesionale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide