Profesii

Doi foşti bancheri de pe Wall Street au renunţat la carieră pentru o firmă de curăţenie

Doi foşti bancheri de pe Wall Street au renunţat la...

Autor: Octavian Calei

04.08.2013, 12:06 362

Doi americani au renunţat în urmă cu trei ani la joburile lor în unele dintre cele mai puternice instituţii bancare din SUA pentru o carieră în servicii de menaj la gospodăriile oamenilor care nu au timp să-şi facă curăţenie în casă, scrie Business Insider.

Mike Russell, fost bancher la Citi şi prietenul său, Mike Scharf, care a părăsit Bank of America, au înfiinţat cu 267.000 de dolari MyClean, o firmă care oferă servicii de curăţenie la domiciliul clienţilor. Acum, locuitorii din New York pot apela la servicii de curăţenie prin intermediul unui site. Până atunci, serviciile de menaj puteau fi găsite fie prin recomandări, fie prin reclamele găsite în cutia de scrisori.

Cei doi s-au văzut nevoiţi după un timp să renunţe la ideea originală de a externaliza echipe de curăţenie după ce clienţii au fost nemulţumiţi pentru serviciile prestate. Astfel, MyClean are acum 125 de angajaţi plus alţi câteva zeci de supraveghetori peste echipe. Scharf, CEO al companiei, colaborează cu agenţiile de stat pentru a găsi persoane care au nevoie de un loc de muncă şi le oferă un training după care îi angajează.

Echipele firmei fac curăţenie, în medie, la 1.000 de gospodării pe săptămână. Pentru curăţirea unui dormitor şi a unei băi în Manhattan, firma taxează cu 84 de dolari până la 200 de dolari, în funcţie de nivelul dorit de curăţenie.

Deşi costurile sunt mai ridicate faţă de alte firme de curăţenie, cei mai mulţi preferă să plătească mai mult pentru serviciile MyClean datorită facilităţii de a comanda şi rezerva de pe internet.

MyClean are o cifră de afaceri de 4-5 milioane de dolari pe an şi a ajuns la venituri de 400.000 de dolari pe lună, de la 15.000 de dolari în urmă cu câţiva ani.

Russell şi Scharf vor să îşi extingă afacerea lansând o aplicaţie smartphone şi deschizând birouri şi în alte oraşe.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO