Profesii

Este oficial: Mihaela Lupu va fi noul CEO şi preşedinte al Directoratului UniCredit Bank în România

Este oficial: Mihaela Lupu va fi noul CEO şi preşedinte...

Autor: Claudia Medrega

13.10.2023, 16:47 3166

Mihaela Lupu, în prezent Chief Financial Officer pentru Europa Centrală şi de Est (CE&EE) în cadrul Grupului UniCredit, va fi noul CEO şi Preşedinte al Directoratului UniCredit Bank în România, începând cu data de 16 octombrie 2023. Numirea ei este aprobată de Banca Naţionala a României.

ZF a scris anterior că Mihaela Lupu este în fruntea listei persoanelor care ar urma să îl înlocuiască la conducerea UniCredit pe Răsvan Radu.

Având o carieră remarcabilă timp de 25 ani în UniCredit, Mihaela Lupu şi-a început drumul în cadrul Grupului UniCredit în august 1998, în HVB Bank Romania S.A., în poziţia de Analist Financiar, ajungând în 2004 Coordonator al Departamentului de Control Financiar. Din 2007, Mihaela a fost promovată în funcţia de Şef Departament Control Financiar în UniCredit Ţiriac Bank, devenind în 2010 Director de Planificare şi Control. Experienţa acumulată în aceste funcţii de conducere şi calităţile de lider au recomandat-o în 2013 pentru numirea în poziţia de CFO şi membru al Directoratului UniCredit Bank în România. Din 2017, Mihaela Lupu a acceptat noi provocări în cadrul Grupului, preluând succesiv poziţia de Head of Group Planning, Capital Management & Strategic ALM şi, din 2021 până în prezent, rolul de CFO Central and Eastern Europe (CE&EE).

Printre responsabilităţile asumate cu succes de Mihaela şi care au făcut-o remarcată în cariera sa, se găsesc participarea în echipa de due diligence pentru fuziunea cu Banca Comercială Ion Ţiriac, urmată de fuziunea dintre UniCredit şi HVB Ţiriac, precum şi faptul că a făcut parte din echipa care a coordonat achiziţia portofoliilor de retail şi corporate de la RBS.

“Numirea Mihaelei în funcţia de CEO al UniCredit Bank în România reflectă pregătirea ei profesională şi contribuţiile ei remarcabile în cadrul organizaţiei noastre. Abordarea ei bazată pe analiza datelor în luarea deciziilor, gândirea ei strategică, capacitatea solidă de gestionare a riscului, împreună cu acuitatea în înţelegerea profundă a business-ului, o poziţionează pentru misiunea de a conduce creşterea şi stabilitatea băncii şi pentru a contribui la dezvoltarea şi succesul continuu al clienţilor şi colegilor noştri din România”, a spus Teodora Petkova, Head of Central & Eastern Europe în cadrul UniCredit.

Mihaela Lupu deţine o diplomă în economie, fiind absolventă a Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, precum şi atestarea Certified Anti-Money Laundering Specialist (CAMS).  

Este o onoare şi o bucurie să mă întorc în cadrul UniCredit Bank în România, alături de echipa din care am făcut parte şi în care am crescut atât de mulţi ani din viaţa mea profesională. Simt în acelaşi timp şi o responsabilitate imensă. Alături de colegii mei din UniCredit voi continua angajamentul asumat de bancă de a fi un partener al comunităţilor în care activăm, un actor profund implicat în economia României şi unul dintre motoarele de creştere ale Grupului. Misiunea noastră este şi va fi să fim mereu mai buni, să oferim produse şi servicii adaptate nevoilor clienţilor noştri şi să fim banca pentru viitorul Europei şi al României”, a spus Mihaela Lupu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO