Profesii

Jonathan Calof, profesor MBA româno-canadian: Managerii români ştiu „hard business“, dar mai au de recuperat la capitolul comunicare

Jonathan Calof, profesor MBA româno-canadian: Managerii...

Autor: Corina Mirea

03.08.2013, 19:28 777

Numărul managerilor români deveniţi studenţi ai programelor de MBA de pe plan local care au intrat în contact cu businessul internaţional şi cu regulile multinaţionalelor a crescut în ultimii ani. Totuşi, ei aşteaptă în prezent ca şcolile de afaceri să îi înveţe cum să fie lideri mai buni sau cum să îşi facă oamenii din subordine să lucreze mai bine în echipă şi nu cum să citească mai bine analize financiare sau cum să îşi administreze, tehnic, mai bine un business, este de părere Jonathan Calof profesor al Telfer School of Management (University of Ottawa –Canada).  Şcoala de business din Canada este parteneră a Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) în programul de MBA româno-canadian oferit pe plan local.

„Majoritatea managerilor români care vin la cursuri tind să facă «hard business», dar nu şi «soft», partea care ţine de relaţionarea cu oamenii din subordine sau cu partenerii de afaceri. Ceea ce nu pot spune despre managerii din Canada, care încep să ceară tot mai multe cursuri de analiză financiară, de noţiuni tehnice. Sunt studii care spun că America are nevoie de 50 de milioane de oameni care să ştie să facă analiză a datelor, care să ştie să ceară exact ceea ce au nevoie. Şi în România se cer acest gen de cursuri, dar predomină cerinţele pentru competenţele de tip «soft»“, explică Jonathan Calof.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO