Profesii

Mai puţin de jumătate din proiectele de management al schimbării au succes în România. La nivel internaţional, rata de succes e de 96%

Cristian Bişa, proprietarul companiei care administrează plat­forma de consultanţă www.manager­anticriză.ro

Cristian Bişa, proprietarul companiei care administrează plat­forma de consultanţă www.manager­anticriză.ro

Autor: Adelina Mihai

09.11.2015, 00:06 330
Un procent de 79% dintre managerii com­paniilor locale au evaluat succesul proie­ctelor de schimbare desfăşurate în organi­zaţiile pe care le conduc, însă doar 48% dintre proiecte şi-au îndeplinit obiectivele. La nivel internaţional, 96% din proiectele de schim­bare îşi ating obiectivele, arată rezultatele celui mai recent studiu realizat de echipa plat­formei www.manageranticriza.ro, în cola­borare cu K.M. Trust & Partners, Amrop Ro­mânia, Expense Reduction Analysts, Roda Bu­siness Consulting, HART Consulting, AR Solu­tions, Otto Broker Asigurări, ARTRI (Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale).
 
„Studiul mai arată că 41% din proiectele de schimbare din organizaţiile din România s-au încadrat în buget (faţă de 72% la nivel in­ter­naţional) şi 33% s-au încadrat în cadrul tem­poral programat (faţă de 81% la nivel internaţional). (…) România se află în urmă cu 10 ani faţă de nivelul internaţional din punctul de vedere al implementării manage­ment­ului schimbării”, a spus Cristian Bişa, pro­prietarul companiei care administrează plat­forma de consultanţă www.manager­an­ti­criză.ro, activând în domeniul consultanţei de afaceri, producţiei şi comercializării de software financiar şi managerial.
 
Cercetarea privind aspectele specifice managementului schimbării în România a fost realizată în perioada martie-septembrie 2015, pe un eşantion format din liderii a 153 de organizaţii de pe plan local (multinaţionale, companii româneşti şi instituţii ale adminis­traţiei publice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO