Profesii

Mihai Aniţei pleacă din funcţia de country manager pentru Ameropa, cei care deţin cel mai mare trader de cereale şi cel mai mare producător de îngrăşăminte din România

Mihai Aniţei a renunţat la mandat începând cu data de 01.01.2023.

Mihai Aniţei a renunţat la mandat începând cu data de 01.01.2023.

Autor: Florentina Niţu

21.02.2023, 11:30 593

Grupul Ameropa cu afaceri totale de circa 10 miliarde de lei în România, deţinut de investitori elveţieni, care au pe plan local cel mai mare trader de cereale şi cel mai mare producător de îngrăşăminte, se despart de Mihai Aniţei, numit country manager în urmă cu trei ani, la începutul lui 2020. El a ieşit şi din Consiliul de Administraţie al Ameropa Grains, liderul pieţei co­mer­ţului cu cereale, cu o cifră de afaceri de peste 5,6 miliarde de lei în 2021 (1 miliard de euro), unde era administrator.

„Acţionariatul Ameropa Grains, reunit în şedinţă ordinară la începutul anului 2023, a adoptat noua structură a Consiliului de Administraţie al societăţii (Ameropa Grains - n. red.) începând cu 1 ianuarie 2023. Hotărârea acţionarilor societăţii a fost publicată în Monitorul Oficial. Domnul Mihai - Daniel Aniţei a părăsit noua structură a Consiliului de Administraţie al societăţii, fiind înlocuit de domnul Andreas Rickmers“, au răspuns reprezentanţii grupului Ameropa, contactaţi de ZF.

Mihai Aniţei a renunţat la mandat începând cu data de 01.01.2023, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial. El a lucrat din 2012 în cadrul grupului Ameropa, când a preluat funcţia de CEO al Combinatul de Îngrăşăminte Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, pe care a ocupat-o aproape opt ani, potrivit informaţiilor de pe profilul său de LinkedIn. Înainte de a lucra la Azomureş, Aniţei a acumulat o experienţă de peste zece ani în sectorul industrial în funcţii de manager, însă funcţia deţinută în cadrul producătorului de fertilizanţi a fost de departe cea mai mare provocare a carierei sale, după cum spunea acesta anterior. Începând din 2016, el este membru în boardul Nuclearelectrica, singurul producător local de energie nucleară din România, mai arată datele publicate pe LinkedIn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO