Profesii

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş: Studenţii pot primi granturi de până la 100.000 de euro pentru a îşi deschide afaceri

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş: Studenţii...

Autor: Ramona Cornea

29.05.2020, 14:00 1585

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a anunţat că studenţii care vor să îşi deschidă o afacere pot primi granturi cu o valoare între 40.000 şi 100.000 de euro, din fonduri europene.

”Sper ca la sfârşitul acestui apel de proiecte să prindă viaţă peste 900 de startup-uri şi 5.000 de locuri de muncă. Putem să avem o posibilă contractare de până la 150 mil. euro, în funcţie de succesul pe care îl va avea această măsură. Apelul de proiecte presupune ca pentru acele afaceri pe care le vom selecta să putem acorda granturi între 40.000 şi 100.000 de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene în cadrul unei conferinţe.

Proiectul Innotech-Student prevede finanţarea schemelor antreprenoriale ale studenţilor români din numeroase domenii care sunt inovatoare şi aduc o valoare adăugată reală. Apelul de proiecte va fi lansat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman şi va avea o alocare de 20 milioane euro.

Banii vor fi acordaţi în două tranşe – 75% la înfiinţarea companiei, iar cea de-a doua, de 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că pot realiza profituri de 30% din grantul iniţial de 75%. În primul an de activitate vor fi finanţate şi salariile angajaţilor firmelor înfiinţate.

Cuantumul maxim al ajutorului de minimis pentru fiecare întreprindere sprijinită, în parte, este stabilit proporţional cu numărul de locuri de muncă create.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO