Profesii

Oresa a numit un nou director general la Somaco

Oresa a numit un nou director general la Somaco

Autor: Ioan Dornescu

07.09.2015, 18:01 476

Gabriel Colobaţiu, care a condus grupul Somaco în ultimii şase ani din funcţia de director general, a fost promovat în funcţia de preşedinte al Comitetului Director al producătorului de prefabricate din beton şi BCA. În locul său a fost numit Sorin Miron, care a ocupat anterior poziţia de director financiar al grupului deţinut de fondul de investiţii suedez Oresa Ventures.

Sorin Miron (42 de ani), directorul financiar al grupului Somaco începând din februarie 2009, a preluat funcţia de director general la începutul acestei luni. Anterior, el a lucrat în corporaţii importante precum Michelin, Dacia şi KPMG, în România şi în străinătate.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Miron şi-a completat studiile la Université d'Orléans şi IMD Lausanne.

Cu o cifră de afaceri de 33 de milioane de euro în anul 2014, grupul Somaco este unul dintre cei mai mari producători de prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii rutiere, electrice şi de apă canal, precum şi al construcţiei centrelor comerciale, halelor logistice sau de producţie din ţară.

Portofoliul de produse al Somaco include şi betonul celular autoclavizat (BCA).

Somaco deţine cinci fabrici pentru prefabricate din beton, la Buzău, Roman, Teiuş, Târgovişte şi Timişoara, alături de o unitate unde produce sisteme de zidărie şi termoizolaţie din BCA, la Adjud.

În ultimii ani, grupul a investit peste 21 de milioane de euro pentru extinderea capacităţii de producţie şi a gamei de produse, retehnologizări şi instruirea personalului.

Fondul de investiţii Oresa mai deţine în portofoliu companii precum Fabryo Corporation, RTC Proffice Experience, Kiwi Finance, Trinity, Medicover, La Fântâna şi Romanian Business Consult (RBC).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO