Profesii

Patronii îl acuză pe şeful ANOFM de abuz în serviciu

Autor: Adelina Mihai

21.09.2010, 23:58 26

Confederaţiile patronale UGIR 1903 şi CONPIROM l-au acuzat ieri,în cadrul unei conferinţe de presă, pe Silviu Bian, preşedinteleAgenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), de abuzîn serviciu şi spun că "ilegalitatea" a fost susţinută şi deministrul muncii. Motivul? Atunci când la agenţiile judeţene pentruocupare s-au înlocuit membrii consiliilor de dialog social,reprezentanţii celor două patronate - UGIR 1903 şi CONPIROM- aufost excluşi.

"Cineva încearcă să facă în România un joc periculos, acela de aîmpărţi patronatele în bune şi patronate care reprezintă anumiteinterese. Probabil că motivaţia este aceea de a avea mai puţinevoci care critică în aceste consilii de administraţie", a spusCezar Corâci, preşedintele UGIR-1903. Nemulţumirea celor douăpatronate vine pe fondul unor dispute mai vechi dintrereprezentanţii confederaţiilor patronale membre în ConsiliulEconomic şi Social. "Alianţa Confederaţiilor Patronale din România(ACPR) vrea să deţină monopolul pe tot ceea ce înseamnă mişcarepatronală în România, deja un reprezentant al acestui patronat ne-anumit «infractori» pe mine (Vasile Turcu- n. red.) şi pe CezarCorâci, fără ca ministrul să intervină", a spus Vasile Turcu,preşedintele CONPIROM. O sursă a conflictului dintre patronate,despre care cele două au spus că ar putea duce la o "dezbinare" amişcării patronale din România, o reprezintă şi plecarea în lunaaprilie a lui Dan Matei Agathon din funcţia de purtător de cuvântal Conpirom pe o poziţie similară în ACPR, un patronatconcurent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO