Profesii

Preşedintele Microsoft: un sfert de miliard de oameni îşi vor pierde locurile de muncă în acest an

Preşedintele Microsoft: un sfert de miliard de oameni...

Autor: Dorin Oancea

18.07.2020, 17:16 579

Lumea se confruntă cu o provocare majoră în privinţa locurilor de muncă, cu un sfert de miliard de oameni care îşi vor pierde slujbele în acest an, a declarat Brad Smith, preşedintele Microsoft, citat de BBC.

Brad Smith spune că milioane de oameni vor trebui să dobândească noi abilităţi pentru a obţine locuri de muncă, sau pentru pentru a le păstra pe cele vechi, pe măsură ce digitalizarea economiilor se apropie.

Microsoft a anunţat recent un plan pentru a oferi instruire pentru 25 de milioane de oameni la nivel mondial în acest an.

Compania va oferi instruire, abilităţi, certificări şi va ajuta la găsirea unui loc de muncă prin intermediul LinkedIn, deţinut de Microsoft. Cu toate acestea, Smith a recunoscut că multe locuri de muncă în multe ţări sunt în afara recalificării digitale.

"Este adevărat că natura muncii variază foarte mult în întreaga lume. Nu toate locurile de muncă pot fi digitalizate, în special în ţările în curs de dezvoltare. Trăim într-o lume a inegalităţii pe internet - dacă nu facem ceva în acest sens, vom exacerba toate celelalte inegalităţi de care ne preocupăm cu toţii. Aceasta este o sarcină dincolo de puterile oricărei companii sau guvern, dar dacă putem ajuta 25 de milioane de oameni o să simţim că noi ne-am făcut datoria".

Microsoft va dona 20 milioane de dolari către organizaţiile non-profit în cadrul acestui program, pe lângă utilizarea gratuită a serviciilor lor.

Progresele tehnologice vor conduce, de asemenea, la o creştere a automatizării şi a AI, care pot accentua şomajul în masă.

"Cred că vestea bună este că guvernele au toate instrumentele de care au nevoie pentru a se asigura că firmele ddin tehnologie rămân responsive şi responsabile", spune Smith. „În mod fundamental, responsabilitatea companiilor şi a ţărilor este de a se asigura că oamenii au abilităţile necesare pentru a profita de beneficiile tehnologiei, mai degrabă decât să sufere consecinţele modificărilor. Cred că toţi trebuie să recunoaştem că tehnologia nu poate rezolva totul, dar aproape nimic nu poate fi rezolvat fără noi. Trebuie să fim prezenţi."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO