Profesii

Promovare: Românul care a condus producţia Arctic în România a fost numit şef al fabricii din Thailanda

Promovare: Românul care a condus producţia Arctic în...

Autor: Cristina Roşca

12.12.2019, 00:07 2279

Marian Dan Şerban, directorul de producţie al celor două fabrici Arctic în România, a fost numit la conducerea unităţii de producţie din Thailanda a grupului Arcelik, grup turc ce deţine local şi producătorul de electrocasnice Arctic. Executivul român Marian Dan Şerban, care a lucrat pentru Arctic mai bine de 20 de ani, este astfel de câteva luni directorul fabricii în care Arcelik a investit 100 mil. dolari în Thailanda. Aceasta produce aparate frigorifice, la fel ca fabrica Arctic din Găeşti, cea în cadrul căreia Marian Dan Şerban şi-a construit întreaga carieră. Absolvent al Universităţii din Piteşti, cu specializarea mecanică, el a lucrat pentru Arctic din 1996, începând în departamentul de service şi continuând apoi să urce pe scara ierarhică.

Fabrica din Găeşti are o capacitate totală de producţie de 2,6 milioane de unităţi (frigidere şi congelatoare), conform celor mai recente date ZF. După capacitatea de producţie, fabrica din Găeşti este cea mai mare din Europa continentală şi a doua cea mai mare de pe Bătrânul Continent, după cea a grupului Arcelik de la Eskisehir. Turcii au construit între timp şi o a doua fabrică local, inaugurată în 2019, în care se realizează maşini de spălat.

Marian Dan Şerban era, conform datelor ZF, director de producţie şi tehnologie peste ambele proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO