Profesii

Ştefan Cojanu, fostul şef al Oracle România, a fost numit preşedinte al ANIS

Ştefan Cojanu, fostul şef al Oracle România, a fost numit preşedinte al ANIS

Autor: Magraon Andreea

01.03.2011, 23:30 620

Ştefan Cojanu (foto), 65 de ani, fost CEO al filialei locale aproducătorului american de software Oracle, a preluat funcţia depreşedinte al Asociaţiei patronale de software şi servicii (ANIS).El a l-a înlocuit astfel în funcţie pe Liviu Drăgan, preşedinte alproducătorului local de soft TotalSoft. Cojanu a fost unul dintrecei mai longevivi directori de IT&C, conducând afacerile Oracletimp de aproape 14 ani. El a ocupat funcţia de director general alcompaniei încă de la înfiinţarea biroului de reprezentanţă laBucureşti, în 1995. Pe durata mandatului său Oracle şi-a extinssemnificativ prezenţa în România, în special pe sectorul deservicii.

Ştefan Cojanu a fost din august 2006 vicepreşedinte al Oracle încadrul regiunii EE&CIS (Europa Centrală de Est, ComunitateaStatelor Independente, Turcia şi Austria). El s-a retras de laconducerea Oracle România în 2008, pentru a prelua o funcţie lanivel regional, de la care va coordona programe educaţionaledezvoltate de corporaţie, poziţie pe care a ocupat-o până în 2009.A absolvit Facultatea de automatică din cadrul InstitutuluiPolitehnic Bucureşti, iar după absolvirea facultăţii Cojanu a urmatcursurile Institutului de Proiectări şi Automatizări. Piaţa localăde software şi servicii îşi va opri declinul în acest an, după ceanul trecut a scăzut cu 25%, la 800 de milioane de euro, susţinoficialii ANIS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO