Profesii

Studiu: Aproape 75% dintre cei care au joburi în domeniul digital vor să îşi schimbe locul de muncă după doi - trei ani de activitate

Studiu: Aproape 75% dintre cei care au joburi în...

Autor: Ramona Cornea

08.02.2022, 17:28 127
Aproximativ 40% dintre angajaţii care lucrează în domeniile digitale sunt în căutare de noi locuri de muncă în mod activ, iar aproape 75% dintre ei se aşteaptă să îşi părăsească jobul actual în viitorul apropiat, conform unui studiu realizat de Boston Consulting Group (BCG) şi The Network, o alianţă globală de website-uri de recrutare.

„Deţinătorii de joburi digitale au trecut peste criza COVID relativ nevătămaţi şi intră acum pe o piaţă de talente efervescentă, cu multe opţiuni.Pe măsură ce companiile din toate industriile se digitalizează, salariile din domeniul tehnologiei digitale au crescut vertiginos la un nivel cu care puţini angajatori pot concura. Cu toate acestea, cercetările noastre arată că banii nu sunt totul – angajatorii pot fi în continuare atractivi pentru talentul digital, prin cultura şi valorile potrivite oferite la locul de muncă”, a declarat Orsolya Kovács-Ondrejkovic, director asociat al BCG şi coautor al studiului.

Oportunitatea de a avansa în carieră este principalul motor al 63% dintre angajaţii din domeniul tehnologiei care doresc să-şi schimbe locul de muncă, urmat de un procent de 49% al celor aflaţi în căutare de noi provocări, conform studiului citat. Pentru angajaţii în mediul digital, echilibrul între viaţa profesională şi cea privată continuă să fie aspectul cel mai apreciat în activitate. Compensaţia financiară, sub formă atât de salarii, cât şi de stimulente pe termen lung, cum ar fi opţiunile de acţiuni, a câştigat teren, urcând de pe poziţia a cincea până pe poziţia a treia, faţă de sondajul anterior, derulat în anul 2018.

De asemenea, pentru 61% dintre angajaţii din domeniile digitale, diversitatea, incluziunea şi problemele de mediu au crescut în importanţă în ultimul an. Circa 50% dintre ei nu ar lucra în companii în care nu îşi  împărtăşesc convingerile în materie de diversitate şi incluziune, iar 48% au aceeaşi poziţie în privinţa politicilor de mediu.

”Dezvoltarea unei strategii cuprinzătoare pentru talentul digital este o necesitate pentru toţi angajatorii,” a declarat Pierre Antebi, co-director executiv al The Network şi coautor al raportului.

Sondaj Boston Consulting Group (BCG) şi The Network a fost realizat la nivel global şi a avut un eşantion de aproximativ 10.000 de angajaţi care ocupă roluri digitale.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO