Profesii

Studiu BestJobs: Munca de acasă e tot mai căutată.Variantele remote au atras peste 150.000 de aplicări în noiembrie.

Studiu BestJobs: Munca de acasă e tot mai...

Autor: Tiberiu Sabo

07.12.2023, 12:08 75

Munca de acasă e tot mai căutată la acest final de an, relevă un studiu al platformei de recrutare online Bestjobs. Variantele remote au atras peste 150.000 de aplicări în noiembrie.

Variantele remote au atras peste 150.000 de aplicări în noiembrie, acest lucru reprezentând, conform sursei citate, o oportunitate pentru unii oameni care doresc să-şi suplimenteze veniturile având două joburi simultan.

„Anul 2023 a fost unul dificil din punct de vedere financiar, iar suplimentarea veniturilor a fost preocuparea principală a angajaţilor români. Astfel se explică şi numărul record de aplicări pe care îl înregistrăm de la o lună la alta. În apropierea finalului de an observăm însă un interes tot mai mare pentru joburile remote şi o posibilă explicaţie în acest sens ar putea fi suplimentarea veniturilor prin necesitatea de a avea un job secundar, iar flexibilitatea unui job remote ar putea permite lucrul pentru două locuri de muncă simultan”, a arătat Ana Vişian, marketing manager al companiei care a realizat studiul.

Numărul de joburi disponibile care permit lucrul de acasă în totalitate (full remote) sau parţial (hibrid) a ajuns în luna noiembrie la aproape 13.000. Cele mai multe astfel de oportunităţi sunt în vânzări, call center, IT şi marketing. Ca şi cererile, de altfel.

Alte joburi care au atras multe căutări în luna noiembrie pe platforma de recrutare au fost de şofer, cu peste 50.000 de căutări, contabil sau economist, cu 49.000 de căutări, şi inginer, cu aproape 30.000 de căutări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO