Profesii

TMF Group îşi extinde portofoliul local prin achiziţia furnizorului de servicii de contabilitate Contexpert, cu afaceri de peste 17 mil. lei în 2022

TMF Group îşi extinde portofoliul local prin achiziţia...

Autor: Cristina Bellu

06.12.2023, 14:12 788

TMF Group, unul dintre liderii pietei de servicii administrative, anunţă preluarea companiei Contexpert, specializată în servicii de contabilitate, inventariere, fiscalitate şi salarizare în România.

În urma tranzacţiei, TMF Group ajunge în primele cinci companii de servicii în domeniul contabilităţii, conformităţii fiscale, şi serviciilor de resurse umane şi salarizare de pe piaţa locală, spun oficialii grupului.

Potrivit acestora, preluarea marchează o nouă etapă pentru TMF Group, care îşi va consolida prezenţa pe piaţa din sud-estul Europei, în urma recentelor achiziţii ale Premier Consulting SA din Grecia şi Avanzia Taxand Ltd din Malta.

„Combinând operaţiunile solide ale Contexpert cu ale noastre şi luând în considerare amprenta globală a TMF, ne aşteptăm la o dezvoltare accelerată a activităţii noastre, cu posibilitatea de a gestiona oportunităţi mult mai mari în viitor. În plus, angajaţii Contexpert vor avea acces la oportunităţi globale de dezvoltare în cadrul TMF Group datorită reţelei noastre internaţionale”, spune Gabriel Sincu, directorul pentru România TMF Group.

Businessul Contexpert, fondat în urmă cu 26 de ani de Sorin Istrate, a raportat afaceri de 17,2 mil. lei în 2022 şi profit net de  3 mil. lei, la un număr mediu de 104 salariaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Având în vedere modelele noastre de afaceri asemănătoare, această integrare ne va dezvolta în continuare expertiza în mai multe jurisdicţii din întreaga lume, în special în Europa.”, adaugă Sorin Istrate, fondator şi Managing Partner al Contexpert.

TMF România, companie cu o prezenţă globală în peste 86 de jurisdicţii din întreaga lume, a raportat în 2022, afaceri de 32,4 milioane de lei, un profit net de 4,2 milioane de lei şi un număr mediu de 115 de angajaţi, potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO