Profesii

Topul şcolilor private după rezultatele la evaluarea naţională: de la 30% la 90% dintre copii au medii peste 9 în Capitală

Topul şcolilor private după rezultatele la evaluarea...

Autor: Alexandra Matei, Georgiana Mihalache

04.07.2023, 00:07 5750

Şcolile private din Capitală care au printre cele mai bune rezultate la evaluarea naţională au ponderi de la 30% la 90% de medii care trec de 9 la evaluarea naţională din 2023, potrivit datelor analizate de ZF de pe platforma evaluare.edu.ro.

În ceea ce priveşte mediile sub 8, aceleaşi şcoli au procente între 0 şi 30%, iar strategia unităţilor private este să ajungă cu elevii de la notele mai mici de 5-6 spre notele de 7-8, lucru care se vede şi din cifre.

Taxele de şcolarizare sunt însă pe măsură, în cazul multor unităţi analizate de ZF părinţii fiind nevoiţi să scoată din buzunar între 5.000 şi 12.000 de euro anual, în funcţie de şcoală, pentru pregătirea elevilor.

„Noi ne propunem ca fiecare elev să ajungă la cel mai bun nivel pe care îl poate atinge. Suntem o şcoală pentru care, în reperele româneşti, cel mai bun înseamnă să iei zece, dar suntem şi o şcoală incluzivă - adică un elev care poate avea anumite dificultăţi de învăţare poate să obţină un rezultat foarte bun pentru el, pentru nivelul său, pe care nu l-ar fi obţinut dacă nu ar fi fost susţinut”, a transmis Ioana Necula, fondatoarea Genesis College. .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO