Profesii

Un antreprenor din Canada, „responsabil” de un sfert din exporturile globale de linte, desemnat Antreprenorul Anului în cadrul competiţiei globale EY

Un antreprenor din Canada, „responsabil” de un sfert...

Autor: Adelina Mihai

12.06.2017, 17:34 226

Omul de afaceri Murad Al-Katib, preşedinte şi CEO al companiei AGT Food and Ingredients Inc. din Canada, a fost desemnat EY World Entrepreneur Of The Year 2017, fiind câştigătorul competiţiei organizate de firma de audit şi consultanţă EY la nivel global.

Al-Katib, care conduce cel mai mare lanţ de aprovizionare global pentru linte, năut şi mazăre, a fost premiat în cadrul unei ceremonii organizate sâmbătă la Monte Carlo (Monaco), la care au participat 56 de finalişti din 49 de ţări.

AGT Food and Ingredients a fost fondată în 2003. Compania are o cifră de afaceri de 1,49 miliarde de dolari şi mai mult de 2.000 de angajaţi pe cinci continente. În ultimii cinci ani, veniturile companiei au crescut în medie cu 100 milioane de dolari pe an.

„AGT Food and Ingredients exportă aproximativ 23% din producţia mondială de linte, în mai mult de 120 de ţări”, spun reprezentanţii EY.

România a participat în acest an pentru a treia oară în finala mondială a competiţiei şi a fost reprezentată anul acesta de către Cristian Covaciu, directorul general al IPEC, companie producătoare de obiecte de menaj şi de porţelan din Alba Iulia. IPEC este un business de 22 de milioane de euro care are în prezent 650 de angajaţi.

Ziarul Financiar a fost partenerul media al evenimentului EY World Entrepreneur of the Year 2017, organizat la Monte Carlo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO