Profesii

Universitatea Craiova angajeaza 100 de profesori

Universitatea Craiova angajeaza 100 de profesori

Click pentru imaginea intreaga

02.04.2007, 19:03 108

Universitatea Craiova a scos la concurs saptamana aceasta peste 100 de joburi pentru profesori, lectori si conferentiari in cadrul facultatilor de fizica, chimie, drept sau economie.

"Posturile au ramas vacante in urma plecarii profesorilor sau a pensionarii acestora", a explicat Mircea Zavaleanu, secretarul-sef al universitatii.
Pentru a participa la concurs, candidatii trebuie sa indeplineasca anumite criterii care variaza in functie de specializare, insa cele mai importante sunt cele referitoare la experienta.
Cei care au lucrat in afara invatamantului trebuie sa aiba o vechime de 15 ani si titlul stiintific de doctor in domeniul pentru care aplica, iar cei care au mai lucrat in invatamant trebuie sa aiba o experienta de cel putin 9 ani.
Timp de 30 de zile profesorii vor avea timp sa-si depuna dosarele care vor merge ulterior la Comisia Nationala de Atestare a titlurilor si diplomelor universitare.
"Pentru posturile mai mici se inscriu mai multi candidati, dar pentru posturile mari de obicei nu prea exista concurenta", este de parere secretarul- sef al universitatii. Zavaleanu spune ca, momentan, posturile vacante existente sunt suplinite de profesori care lucreaza cu ora.
Madalina Popescu, general manager la Pluri Consultants Romania, crede ca toate acestea sunt efectele tendintei de restructurare a posturilor in invatamantul de stat. "Unul dintre motive este faptul ca profesorii au venituri foarte mici si perspective incerte de dezvoltare, dar o cauza este si scaderea tot mai mare a numarului de studenti", spune ea. De asemenea, un fenomen vizibil este plecarea profesorilor catre universitatile particulare unde acestia primesc salarii ce pot ajunge si pana la 1.000 de euro pe luna pentru un program de 6-8 ore pe saptamana.
"Este un salariu consistent mai ales ca este adaugat altor venituri. De obicei majoritatea profesorilor au inca o slujba sau o afacere proprie", este de parere Popescu.
Tot in domeniul educatiei, British Council angajeaza asistenti care sa se ocupe de customer care, marketing si comunicatii pe o perioada de un an de zile.
Printre celelalte oferte de angajare de saptamana aceasta se numara cea de la ING Life Insurance, care cauta senior financial accountant. Candidatul ideal trebuie sa aiba cel putin trei ani de experienta intr-o pozitie similara si sa fi terminat o facultate cu profil economic. Sunt preferati studentii ACCA (Asociatia Contabililor Autorizati), cu abilitati de investigare si analiza. Tot in domeniul financiar, Alpha Bank angajeaza auditori interni, obligatoriu cu doi ani de experienta anterioara intr-o banca.
Companii din domeniul FMCG, ca Tuborg, Intersnack, Brau Union sau Redbull angajeaza specialisti in recrutare sau agenti de vanzari, regional sales manager, brand manager sau key accounts.
Pe langa aceste posturi, producatorul de cutii din aluminiu pentru bauturi, Can Pack, angajeaza director financiar care sa implementeze si sa administreze politica diviziei locale a grupului care include optimizarea surselor de finantare, intocmirea rapoartelor bugetare si lucrul cu institutiile fi-nanciare externe. Experienta ceruta este de minimum 5 ani, ab-solvirea unui MBA, precum si cunoasterea limbii poloneze fiind avantaje.
In domeniul IT, biroul din Romania al IDC angajeaza country manager care sa asigure indeplinirea obiectivelor companiei si sa dezvolte noi oportunitati de afaceri pe piata romaneasca. Candidatul ideal trebuie sa fie familiarizat cu stadiul de dezvoltare al pietei de IT din Romania.
Pe de alta parte, printre posturile disponibile lansate de companiile farmaceutice se numara cele de area sales manager, reprezentant vanzari, farmacisti, dar sunt cautati si senior financial controlleri. Pentru acest post, compania A&D Pharma angajeaza persoane care sa raspunda de intocmirea bugetului conform programului diviziei sau sa implementeze instrumente financiare noi care sa sustina corespunzator departamentele operationale.
In domeniul telecomunicatiilor Romtelecom angajeaza reprezentant vanzari si product specialist. Compania ofera un pachet salarial competitiv intr-un mediu de lucru dinamic si oportunitatea de dezvoltare a carierei profesionale.
Numarul ofertelor de angajare in domeniul constructiilor este inca ridicat. Terra Romania lanseaza un post disponibil de sales representative, compania Gres de Gres angajeaza economist, iar departamentul de aprovizionare al Lena Constructii pune la bataie mai multe posturi, printre care cel de sef achizitii, inspector personal, agent comercial si contabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO