Profesii

ZF Live. Bugetarii chiulesc de la cursurile obligatorii: Deşi legea spune că toţi funcţionari publici trebuie să treacă periodic printr-o formă de formare profesională, în ultimi cinci ani aproape nimeni nu s-a prezentat la apel VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

25.05.2024, 13:04 184

„Conform Codului Administrativ, la fiecare doi ani, orice funcţionar public trebuie să participe la o formă de formare profesională. Această formare profesională nu se întâmplă. În ultimii cinci ani de zile, participarea celor din sectorul public a scăzut dramatic. Vorbim de o scădere de peste 80%” a declarat Bogdan Fârşirotu de la Centrul e formare APSAP., în cadrul emisiunii de business ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

Pentru foarte mulţi români, interacţiunea cu tot ce înseamnă Administraţia Publică, se traduce în general în timp pierdut, dureri de cap, incompetenţă şi dosare cu şină. Bogdan Fârşirotu subliniază că o parte din problemă o reprezintă inclusiv funcţionarii, care au renunţat să îşi actualizeze competenţele sau să deprindă altele noi.

„Sunt foarte multe cauze pentru calitatea slabă a actului administrativ. Fiecare cetăţean simte că procesul în relaţia cu administraţia publică este îngreunat. Avem la nivelul Bucureştiului câteva exemple de succes, unde procesele făcute de oameni au fost înlocuite cu soluţii digitale. Deplasarea la ghişeu a fost eliminată în proporţie de 90%” a mai spus Bogdan Fârşirotu la ZF Live.

O soluţie la lentoarea cu care desfăşoară actul administrativ o reprezintă digitalizarea, care a adus rezultate spectaculoase. Potrivit lui Bogdan Fâşirotu, în Bucureşti, pe fondul digitalizării mai multe instituţii au eliminat mersul la ghişeu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24