Proprietăţi

Cade tencuiala? Senatul nu vrea ca proprietarii să fie obligaţi să-şi reabiliteze faţadele clădirilor

Cade tencuiala? Senatul nu vrea ca proprietarii să fie obligaţi să-şi reabiliteze faţadele clădirilor

Autor: Iulian Anghel

18.05.2011, 15:38 773

Senatul a respins astăzi un proiect de lege al Guvernului carear fi urmat să-i oblige pe proprietari să-şi renoveze faţadeledeteriorate ale caselor.

Proiectul, adoptat anterior de Comisia pentru administraţiepublică a Senatului, a fost respins de plen. Arcul puterii nu maiare în această cameră legislativă destule voturi pentru a-şisusţine proiectele.

Proiectul de lege prevedea că reabilitarea faţadelor clădirilorcade în obligaţia deţinătorilor, iar reabilitarea ar fi urmat săfie decisă în urma evaluărilor administraţiilor locale.

Dacă proprietarii nu admiteau să reabiliteze faţadele caselor,acest lucru trebuia să fie făcut de primării care ar fi urmat sărecupereze banii de la deţinătorii imobilelor.

Unele primării au respins proiectul susţinân, asemeneaprimarului sectorului 1 al Bucureştiului, Andrei Chiliman căoamenii sunt prea săraci pentru a susţine efortul.

Astfel de legi există şi în alte capitale ale UE. De pildă înViena se poate ajunge şi până la exproprierea unei clădiri, dacătimp de cinci ani de la notificarea primită de la autorităţiproprietarul refuză să-şi reabiliteze clădirea.

Senatul este prima cameră sesizată, decizia finală utmănd să fieluată de Camera Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO