Proprietăţi

Căderea indexului imobiliar ZF: -40% de la începutul crizei

Căderea indexului imobiliar ZF: -40% de la începutul crizei
24.08.2010, 23:56 58

Apartamentele vechi de trei camere din Bucureşti sunt de vânzarela aproape jumătate din preţul care era afişat înainte de criză,potrivit indexului imobiliar ZF. De la căderea băncii LehmanBrothers din septembrie 2008, preţurile medii la apartamentelevechi de trei ca­mere din Bu­cureşti au scăzut de la peste 140.000de euro la 87.000 de euro în prezent.
Sunt analişti care spun că încă mai e loc de scădere, darproprietarii şi agenţiile imobiliare nu îşi pot imagina că piaţa vamerge în continuare în jos. De la peste 1.000 de euro pe metrupătrat la apartamentele din Bucureşti confort 1, la cât ar trebuisă ajungă preţul astfel încât să se dezgheţe imobiliarele? "Aveadreptate domnul Patriciu, preţul real pe metru pătrat ar trebui săfie în jur de 700 de euro, de două ori salariul mediu pe economie.Preţurile au fost umflate artificial în trecut şi încă suntridicate", spu­­ne Eugen Chiş, pro­prietarul portaluluibazaruldecase.
Daniel Rae­ceanu, directorul agenţiilor imobiliare Rasig Group,susţine: "Am atins limita de jos. Pre­ţurile nu au cum să mai scadăcu mai mult de 10%".
Peste programul "Prima Casă" s-au su­prapus majorarea de TVA de la19 la 24% şi restructurările din sectorul bugetar, care au anulatorice dezgheţare a pieţei imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO