Clădirile noi de birouri, cu staţii de încărcare, sunt bune pentru maşinile electrice

12 oct 2018 Autor: Bogdan Alecu

Construcţiile de noi clădiri de birouri, de centre comerciale şi inclusiv de cartiere rezidenţiale susţin puternic expansiunea pieţei maşinilor electrice prin implementarea de la început a unei reţele de încărcare.

„Dezvoltatorii de real-estate ajută infrastructura de încărcare pentru că investesc de la început în reţea şi regăsim peste tot acest trend: toate clădirile noi de birouri şi clădirile comerciale au staţii de încărcare deoarece sustenabilitatea este tot mai importantă“, a spus Wolfgang Schulz directorul general al BMW România.

Spre exemplu, cea mai nouă clădire de birouri din Bucureşti, Campus 6.1, construită aproape de intersecţia dintre bulevardele Iuliu Maniu şi Vasile Milea, dispune de zece locuri de parcare cu staţii de încărcare pentru maşini electrice, iar potrivit lui Andrei Ivan, project manager în cadrul Skanska, declara faptul că sistemul electric al clădirii a fost proiectat astfel încât în viitor să poată fi instalate mai multe staţii de încărcare, pe mai multe locuri de parcare.

„Noi am semnat un parteneriat cu cei de la Amber Gardens, un proiect rezidenţial din zona de nord a Bucureştiului, dezvoltat utilizând soluţii de reducere a consumului de energie. Ei promovează maşinile electrice BMW i3 şi noi susţinem instalarea staţiilor de încărcare în cadrul proiectului. Avem valori comune şi astfel a luat naştere parteneriatul şi noi deja vindem maşini acolo“, a declarat directorul general al BMW Group România.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2018

 
Cuvinte cheie:
Cladiri
, birouri
, statii de incarcare
, masinile electrice
, bmw
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide