Proprietăţi

E oficial: Immofinanz a cumpărat Adama integral, plătind 42 mil. euro pe 69% din companie. Lehman Brothers şi Morgan Stanley au ieşit din companie

Autor: Cristi Moga

16.06.2011, 17:57 830
Fondul austriac de investiţiiImmofinanz, compania cu cea mai mare expunere pe piaţa imobiliarălocală, a anunţat achiziţia integrală a companiei Adama, în urmaunei tranzacţii de 42,4 mil. euro prin care a fost cumpăratpachetul de 69,2% deţinut de Tiger Global, Morgan Stanley, LehmanBrothers şi acţionarii fondatori.

Adama a realizat în ultimii ani aproximativ 1.500 de apartamente înBucureşti şi în alte oraşe din ţară, precum Braşov, Ploieşti, Iaşisau Bacău şi are terenuri pentru alte 40 de proiecte care ar puteaajunge la o suprafaţă de 1,36 milioane de metri pătraţi. Immofinanzdeţinea de mai mulţi ani 30% din companie.

"Din punctul nostru de vedere, Adama este platforma ideală pentruextinderea noastră planificată în domeniul construcţiilor şidezvoltărilor rezidenţiale, în special în România", a argumentatDaniel Riedl, membru în Comitetul Executiv al grupului Immofinanz,motivele acestei tranzacţii.

Până la realizarea acestei tranzacţii Immofinanz deţinea în Româniaactive evaluate la 900 mil. euro, printre care centrele comercialeEuromall Piteşti, Polus Cluj, Armonia Arad şi Gold Plaza Baia Maresau proiectele de birouri IRIDE, S-Park sau VictoriaPark.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO