Proprietăţi

Proiectul Electroputere Craiova este preînchiriat 80%. Vezi lista celor mai mari chiriaşi

Autor: Cristi Moga

03.03.2011, 12:50 339

Dezvoltatorii mallului de pe platforma industrială Electroputeredin Craiova vor să finalizeze proiectul până în luna noiembrie aacestui an. Construcţia la reamenajarea halelor industriale carevor fi convertite în spaţii comerciale nu a fost încă începută, darprocesul de închiriere a spaţiilor a avansat rapid, în condiţiileîn care Craiova este cel mai mare oraş din România fără un mallmodern.

"Procesul de închiriere a început în luna octombrie şi în decursde cinci luni am ajuns la un grad de ocupare de 80%. Mai discutămcu un operator de cinema pentru un multiplex cu 7-8 săli, cu unoperator de bowling şi biliard, dar şi cu H&M şi alte branduride îmbrăcăminte", spune Răzvan Sin, head of retail department încadrul firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, agentul deînchiriere a proiectului.

Proiectul de la Craiova este realizat de către doi dintreacţionarii firmei de dezvoltare imobiliară BelRom, care s-auasociat cu grupul Auchan, care va deschide în cadrul proiectuluimagazine pe o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi, respectiv unhipermarket Auchan, un magazin de bricolaj Leroy Merlin, un magazinde articole sportive Decathlon, o unitate Kiabi şi un centru autoNorauto.

În plus, pe lista de chiriaşi au mai fost adăugaţiretailerii:

C&A - 1.740 mp

Domo - 1.600 mp

Altex - 1.450 mp

New Yorker - 1.000 mp

Deichmann - 500 mp

Orsay

Leonardo

Takko

Diverta

Toyplex şi alţii.

La stadiul de proiect, în Craiova mai sunt şi centrelecomerciale West Gate şi Adora Mall. Cei mai mari retaileri deîmbrăcăminte la nivel european - H&M şi Inditex - prezenţi şipe piaţa locală, nu au semnat deocamdată pentru niciunul dintreaceste centre.

Proiectul este dezvoltat pe un teren de 12 ha şi implică oinvestiţie estimată la 90 de milioane de euro, finanţarea fiindasigurată de către banca UniCredit.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO