Special

Gen Z. Cea mai grea perioadă pentru a fi tânăr: unu din cinci tineri Gen Z europeni spune că starea sănătăţii lui mintale este proastă sau foarte proastă

Gen Z. Cea mai grea perioadă pentru a fi tânăr: unu...

Autor: Roxana Petrescu

20.04.2023, 17:00 698

În ciuda atenţiei de care se bucură tinerii la nivel global, este totuşi un moment extrem de dificil să fii tânăr, arată un articol recent publicat de consultanţii de la McKinsey.

„În mai 2022, Institutul de Sănătate McKinsey (The McKinsey Health Institute) a intervievat 6.000 de reprezentanţi ai Gen Z pentru a vedea care sunt perspectivele pe zona de sănătate mintală, mai ales în contextul pandemiei şi al crizei regionale. Ce a descoperit institutul a fost în linie cu concluziile unui studiu similar realizat în SUA la începutul lui 2022: Gen Z are o sănătate mintală mai precară faţă de generaţiile mai în vârstă, inclusiv milenialii“, arată studiul McKinsey.

Cele mai alarmante concluzii sunt următoarele. Aproape 20% dintre respondenţii Gen Z europeni şi-au descris sănătatea mintală ca fiind slabă sau foarte slabă. Circa 25% dintre respondenţi au spus că săntătatea lor mintală s-a deteriorat în ultimii trei ani.

Circa 47% dintre respondenţii Gen Z au spus că sunt stresaţi din cauza problemelor de mediu, 41% din cauza războiului din Ucraina şi 28% din cauza covid-19. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO