Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer cloud câştigă între 1.500 şi 3.400 de euro net/ lună. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Achiziţia de infrastructură IT necesită investiţii semnificative, motiv pentru care cloud-ul a devenit o alternativă rapidă, sigură şi uşor scalabilă

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Achiziţia de infrastructură IT necesită investiţii semnificative, motiv pentru care cloud-ul a devenit o alternativă rapidă, sigură şi uşor scalabilă.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Achiziţia de infrastructură IT necesită investiţii semnificative, motiv pentru care cloud-ul a devenit o alternativă rapidă, sigură şi uşor scalabilă.

Autor: Adelina Mihai

02.02.2022, 00:06 1216

Salariul net al unui angajat cu rolul inginer cloud variază între 1.500 şi 3.400 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Nivelul salarial pentru acest rol diferă în funcţie de experienţă, certificări şi expertiză, iar pe lângă salariu, inginerii cloud mai primesc bonuri de masă şi/sau de vacanţă, prime de sărbători, al 13-lea salariu, asigurare medicală sau abonament la clinici medicale private sau zile de concediu suplimentare. Cei care vor să se angajeze ca inginer cloud pot aplica la oferte de joburi remote, recrutările fiind active în toată ţara.


Proiectul editorial „Un salariu pe zi“ este realizat de ZF în parteneriat cu


Candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai unei facultăţi tehnice (Cibernetică/ Politehnică/Informatică), să aibă experienţă în cloud computing şi infrastructură bazate pe Microsoft Azure, Google Cloud, AWS, IBM, să aibă cunoştinţe de scripting şi să vorbească fluent engleza, acestea fiind doar o parte dintre cerinţele pentru rolul de inginer cloud, potrivit datelor BestJobs. „Dinamica serviciilor IT din ultimii ani a evidenţiat rolul esenţial al cloud computing-ului.

Planurile de creştere ale companiilor presupun în primul rând eficienţa în zona operaţională, utilizarea inteligentă a resurselor proprii. Achiziţia de infrastructură IT necesită investiţii semnificative, motiv pentru care cloud-ul a devenit o alternativă rapidă, sigură şi uşor scalabilă. În plus, această strategie permite companiilor să ajusteze rapid investiţiile în infrastructura tehnică atunci când este necesar“, a explicat Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

IT-ştii sunt vedetele pieţei muncii din ultimii ani, având în vedere că sunt peste 200.000 de angajaţi în acest sector care au ajuns să genereze aproape 7% din PIB. În momentul de faţă, cererea de astfel de specialişti depăşeşte oferta, producând o criză de talente, aspect valabil la nivel global. De aceea, strategiile de atragere a candidaţilor includ o abordare personalizată a pachetelor de beneficii, în funcţie de nevoile şi dorinţele fiecărui candidat, potrivit unui raport al BestJobs.

În prezent, 464 de posturi vacante pentru poziţia de inginer cloud sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO