Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un asistent social câştigă între 500 şi 800 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Angajatorii caută candidaţi cu studii superioare finalizate cu diploma de licenţă, specializarea asistenţă socială şi aviz de exercitare a profesiei de asistent social eliberat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Angajatorii caută candidaţi cu studii superioare finalizate cu diploma de licenţă, specializarea asistenţă socială şi aviz de exercitare a profesiei de asistent social eliberat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

Autor: Ramona Cornea

20.07.2023, 00:05 740

Un angajat pe poziţia de asistent social are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 800 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Asistenţii sociali lucrează cu persoanele şi familiile vulnerabile pentru a evalua nevoile acestora şi le oferi suport social şi personal. Prin interviuri şi evaluări, ei pot identifica problemele şi dificultăţile cu care se confruntă şi pot stabili planuri pentru a le adresa, oferind consiliere şi sprijin emoţional dar şi acces la resurse şi servicii pentru a pune în aplicare planuri de acţiune. Un asistent social poate lucra într-o instituţie publică sau organizaţie neguvernamentală, furnizor de servicii de asistenţă socială, acreditat şi autorizată în România. Angajatorii caută candidaţi cu studii superioare finalizate cu diploma de licenţă, specializarea asistenţă socială şi aviz de exercitare a profesiei de asistent social eliberat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România. Salariul oferit pentru rol este între 500 şi 800 de euro lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: decontare transport, tichete de masă, program flexibil, acces la cursuri şi traininguri.

În prezent, 54 posturi vacante pentru poziţia de asistent social sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Bucureşti, Ilfov, Sibiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO