Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un barista câştigă între 600 şi 700 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un barista câştigă între 600 şi...

Autor: Ramona Cornea

10.10.2022, 00:05 710

Un angajat pe poziţia de barista are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 700 de euro, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un barista este un profesionist care face şi serveşte băuturi precum cafea, ceai şi băuturi de specialitate. De asemenea, ei sunt responsabili pentru preluarea comenzilor şi plăţilor clienţilor.

„Jobul de barista este, în cele mai multe dintre cazuri, entry-level friendly. Persoanele care vor să lucreze într-o cafenea trebuie să aibă cunoştinţe minime despre prepararea băuturilor pe bază de cafea, dar pot beneficia de cursuri de instruire ulterioare pentru dezvoltarea aptitudinilor. În cazul candidaţilor, este ideal să vorbească limba engleză la nivel conversaţional. Oamenii aleg să recomande un local nu doar în funcţie de calitatea produselor, ci şi de modul în care sunt trataţi, astfel că rolul unui barista este foarte important într-o cafenea. Din acest motiv, iniţiativa, rigurozitatea, rapiditatea în realizarea sarcinilor, atenţia la detalii şi creativitatea alcătuiesc pachetul de soft skills pe care ar trebui să le aibă un barista. Oferta salarială medie pentru această poziţie este de 600-700 de euro, iar în prezent, sunt multe poziţii deschise pe platformă pentru acest rol, în special în Bucureşti, Ilfov, Braşov şi Cluj”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: decontare transport, traininguri de specialitate şi discounturi speciale.

În prezent, 222 de posturi vacante pentru poziţia de barista sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov, Braşov şi Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO