Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un fizician medical câştigă între 600 şi 1.000 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: 
Un fizician medical are ca principale responsabilităţi să prepare dozele radioactive pentru fiecare pacient, să completeze fişele medicale ale pacienţilor conform protocoalelor interne şi să măsoare periodic cu aparatura din dotare echipamentele de investigaţii pentru a asigura respectarea standardelor în vigoare.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un fizician medical are ca principale responsabilităţi să prepare dozele radioactive pentru fiecare pacient, să completeze fişele medicale ale pacienţilor conform protocoalelor interne şi să măsoare periodic cu aparatura din dotare echipamentele de investigaţii pentru a asigura respectarea standardelor în vigoare.

Autor: Ramona Cornea

11.06.2023, 07:36 632

Un angajat pe poziţia de fizician medical are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 1.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Un fizician medical face parte din echipa de radioterapie/oncologie a unei instituţii medicale şi are ca principale responsabilităţi să prepare dozele radioactive pentru fiecare pacient, să completeze fişele medicale ale pacienţilor conform protocoalelor interne şi să măsoare periodic cu aparatura din dotare echipamentele de investigaţii pentru a asigura respectarea standardelor în vigoare. Printre cerinţele pentru o astfel de poziţie se numără studiile în fizică cu specializare în fizică medicală, experienţa în radioterapie şi în operarea echipamentelor de imagistică de tip CT/RMN/radiologie/mamografie. Conform datelor din platforma BestJobs, oferta de locuri de muncă pentru această poziţie este mai mare în Bucureşti, Alba Iulia şi Cluj-Napoca, iar salariul este cuprins în intervalul 600-1.000 euro/lună, în medie“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, prime de sărbători, vouchere de vacanţă şi reduceri la servicii medicale.

În prezent, 362 de posturi vacante pentru poziţia de fizician medical sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai multe anunţuri sunt în Bucureşti, Alba Iulia, Cluj-Napoca. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO