Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un software tester câştigă, în medie, 1.600 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti cu abilităţi analitice şi aptitudini de rezolvare a problemelor.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti cu abilităţi analitice şi aptitudini de rezolvare a problemelor.

Autor: Ramona Cornea

11.03.2022, 00:05 4067

Un angajat pe poziţia de software tester câştigă un salariu care ajunge, în medie, la 1.600 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Rolul unui software tester este tocmai să identifice orice posibile erori în procesul de creare de software.

„Prin comparaţie cu dezvoltarea, la prima vedere testarea de soft pare o activitate repetitivă şi laborioasă, care necesită multă atenţie la detalii şi lucru sub presiunea deadline-urilor strânse, fiind atractivă mai degrabă doar atunci când e vorba de testare de jocuri. În realitate, fără testare, toate aplicaţiile pe care fiecare dintre noi le foloseşte ar putea avea erori şi funcţionalităţi care nu răspund cu adevărat nevoilor de utilizare. Rolul unui software tester este tocmai să identifice orice posibile bug-uri şi erori în procesul de creare sau update software. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti cu abilităţi analitice şi aptitudini de rezolvare a problemelor, oferind salarii care ajung până la 1.600 de euro pe lună“, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO